ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση

Νέα

Share |

EOS: Νέος oργανισμός για την Ανοικτή Έρευνα

01/10/2009
Eoslogo
Ο EOS (EnablingOpenScholarship) είναι ένας νέος οργανισμός που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και απευθύνεται κυρίως σε ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς. Στόχο έχει να προωθήσει την αρχή της ανοικτής πρόσβασης σε όλα τα στάδια της έρευνας (open scholarship), δηλαδή τόσο στη διεξαγωγή, όσο και στη διάχυση και διατήρηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Στην Κοινωνία της Γνώσης, με το Διαδίκτυο να κυριαρχεί και τις διαδικασίες έρευνας και μάθησης να αλλάζουν και να διευρύνονται, εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα νέες πρωτοβουλίες για ανοικτή πρόσβαση στη γνώση, ανοικτή εκπαίδευση, ανοικτή επιστήμη και ανοικτή καινοτομία.

Ο ΕΟS έρχεται να ενημερώσει, να προωθήσει και να υποστηρίξει όλους όσοι ενδιαφέρονται και εμπλέκονται σε σχετικές δράσεις. Μέσω του δικτυακού του τόπου www.openscholarship.org παρέχει πληροφορίες για τις εξελίξεις στην ανοικτή έρευνα, όπως ειδήσεις και πληροφορίες για μελλοντικές εκδηλώσεις, μελέτες και εκθέσεις για την ανοικτή πρόσβαση, κ.ά.

Δεδομένου ότι ο EOS απευθύνεται κυρίως στις διοικήσεις φορέων διεξαγωγής έρευνας, ο οργανισμός προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φορείς έρευνας είτε μέσω του δικτυακού του τόπου είτε μεμονωμένα κατόπιν αιτήματος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες με δράση στον τομέα της ανοικτής πρόσβασης στην επιστημονική πληροφορία.



Links: EnablingOpenScholarship
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ