ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση

Νέα

Share |

Πρωτοβουλία για online πηγές σε σχολεία της Σκοτίας

07/10/2008
Schools Jisc

Σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σκοτία έχουν πρόσβαση σε ευρύ φάσμα αξιόπιστων on-line πηγών και σε αρχείο με διεθνείς ειδήσεις, κατόπιν πρωτοβουλίας του οργανισμού Becta, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα. Όλα αυτά με κόστος που αναλογεί στο ένα δέκατο της πραγματικής αξίας του περιεχομένου.

Η συμφωνία του Becta με την κορυφαία οργάνωση ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών Learning and teaching Scotland που επιτρέπει σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σκοτίας να έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε αρχεία, όπως τo λεξικό της Οξφόρδης και το Keesing’s World News, με πολύ χαμηλό κόστος. O κρατικός οργανισμός Becta, που χρηματοδοτεί την πρωτοβουλία Jisc Collections for Schools, ενθαρρύνει όλα τα σχολεία στην Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σκοτίας.

Το πρόγραμμα, που έγινε δεκτό με μεγάλη ευχαρίστηση από τα σχολεία, θέτει στη διάθεση των μαθητών, με έκπτωση μέχρι και 75% εικόνες χωρίς πνευματικά δικαιώματα, αρχεία εφημερίδων και άρθρα για την τέχνη, τη μουσική, την ιστορία, την επιστήμη και γενικού ενδιαφέροντος.

Ο οργανισμός Learning and teaching Scotland έχει ήδη υπογράψει έως και έξι από τις έντεκα Jisc Collections, για λογαριασμό σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σκοτία.


Πηγή: Jisc Collections

ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ