ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση

Νέα

Share |

Νέο ευρετήριο επιστημονικών περιοδικών ανοικτής πρόσβασης

16/04/2008
Osd

Η EBSCO Information Services, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Hasselt (Βέλγιο) και η IODE (International Oceanographic Data and Information Exchange) ανέπτυξαν το ευρετήριο επιστημονικών περιοδικών ανοικτής πρόσβασης Open Science Directory.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο με το οποίο μπορεί κανείς να πραγματοποιεί αναζητήσεις σε περίπου 13.000 επιστημονικά περιοδικά. Εκτός από τα γνωστά ευρετήρια επιστημονικών περιοδικών όπως το DOAJ και την BioMed Central, το Open Science Directory αναμένεται να παρέχει πρόσβαση σε συλλογές περιοδικών που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο προγραμμάτων για τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το HINARI, το Agora και το OARE.

Σκοπός του Open Science Directory είναι η δημιουργία μιας ενιαίας μηχανής αναζήτησης όλων των περιοδικών ανοικτής πρόσβασης συμπεριλαμβανομένων και όσων ανήκουν στο πλαίσιο κάποιου προγράμματος. Το Open Science Directory  προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητήσουν συλλογές περιοδικών που εντάσσονται στο πλαίσιο κάποιου προγράμματος, ενώ μπορούν να αναζητήσουν περιοδικό βάσει του τίτλου ή της θεματικής κατηγορίας στην οποία ανήκει.


Πηγή: Περιοδικό Research Information, Τεύχος 35

ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ