ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση

Νέα

Share |

Ευρωπαϊκή Συνάντηση εργασίας ΜedOANet στο Πανεπιστήμιο του Minho

30/01/2013
MIXO

Το Πανεπιστήμιο του Minho και τα ευρωπαϊκά έργα OpenAIREplus και MedOANet (Mediterannean Open Access Network) διοργανώνουν το Σεμινάριο για την Ανοικτή Πρόσβαση, που  θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Minho στην Μπράγκα της Πορτογαλίας από τις 6-8 Φεβρουαρίου.

Το Σεμινάριο για την Ανοικτή Πρόσβαση θα περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Συνάντηση Εργασίας για το έργο MedOANet (6 Φεβρουαρίου), ημέρα ανοικτών εκδηλώσεων (7 Φεβρουαρίου), καθώς και Ημερίδα για τη Διαλειτουργικότητα στο OpenAIREplus (8 Φεβρουαρίου).

Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Εργασίας για το MedOANet θα συγκεντρώσει σημαντικούς εκπροσώπους απο φορείς λήψης αποφάσεων και διαμορφωτές πολιτικών στον τομέα της Ανοικτής Πρόσβασης, καθώς και μέλη των ομάδων εργασίας από τις έξι Μεσογειακές χώρες: Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία. Στη συνάντηση θα συνεισφέρουν ειδικοί σε θέματα Ανοικτής Πρόσβασης και εκπροσώποι σχετικών ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών και δράσεων. Στόχος της Συνάντησης Εργασίας είναι η παραγωγή ενός τελικού κειμένου με συμπεράσματα και προτάσεις για την εφαρμογή συντονισμένων πολιτικών που συνάδουν με τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέτουν σε πιλοτική εφαρμογή την Ανοικτή Πρόσβαση στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (το OpenAIRE και το OpenAIREplus).   

Με την ευκαιρία της συγκέντρωσης στόν ίδιο χώρο εμπειρογνωμόνων στον τομέα της Ανοικτής Πρόσβασης, η εκδήλωση δεν θα περιλαμβάνει μόνο τις τυπικές οργανωτικές συναντήσεις, αλλά και ανοικτές συνεδριάσεις αναφορικά με την Ανοικτή Πρόσβαση και τη διαλειτουργικότητα των υποδομών ανοικτής πρόσβασης. 

H Ημερίδα για τη Διαλειτουργικότητα στο OpenAIREplus, αναμένεται να ενισχύσει την επικοινωνία στο δίκτυο Εθνικών Γραφείων Διασύνδεσης για την Ανοικτή Πρόσβαση του OpenAIRE/OpenAIREplus και να προωθήσει τον συντονισμό εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών εγχειρημάτων, υποδομών και ομοσπονδιών. 

Τη σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Πανεπιστήμιο του Minho, μπορούν να παρακολουθήσουν τόσο όσοι συμμετέχουν στα έργα MedOANet και OpenAIRE, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για θέματα σχετικά με την Ανοικτή Πρόσβαση (π.χ διαχειριστές αποθετηρίων, πάροχοι και επιμελητές δεδομένων) και ασχολούνται με την ανοικτή επιστήμη, τους ερευνητές, τα στελέχη βιβλιοθηκών κ.α.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://openaccess.sdum.uminho.pt/?page_id=1217 , καθώς και μέσα απο την ιστοσελίδα του MedOANet . Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα έργων Ανοικτής Πρόσβασης του Πανεπιστημίου του Minho: openaccess@sdum.uminho.pt.



ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ