ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση
  • Home
  • Νέα-Εκδηλώσεις
  • Νέα
  • Ιδρύθηκε το ελληνικό τμήμα του Open Knowledge Foundation για την προώθηση των ελληνικών Ανοικτών Δεδομένων

Νέα

Share |

Ιδρύθηκε το ελληνικό τμήμα του Open Knowledge Foundation για την προώθηση των ελληνικών Ανοικτών Δεδομένων

08/08/2012
Index

Το Open Knowledge Foundation (OKFN) δραστηριοποιείται από το 2004 στον χώρο της Ανοικτής Πρόσβασης διεθνώς και πρόσφατα απέκτησε παρουσία και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία καθηγητών του ΑΠΘ. Οι δράσεις του Ελληνικού OKFN θα επικεντρωθούν στα ελληνικά ανοικτά δεδομένα και συνδεδεμένα δεδομένα (Οpen Linked Data), όπως φανερώνει και ο νέος δικτυακός τόπος του ελληνικού OKFN: http://gr.okfn.org/.

Το άνοιγμα των ελληνικών δεδομένων μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της διακυβέρνησης, της ερευνητικής διαδικασίας, της πολιτιστικής έκφρασης αλλά και της οικονομίας. Αυξημένη διαφάνεια και ευρύτερη πρόσβαση σε δεδομένα του ερευνητικού, οικονομικού αλλά και πολιτιστικού τομέα θα σήμαινε άμεση  επαναχρησιμοποίηση της γνώσης για την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομία στους τομείς αυτούς.

"Στην Ελλάδα αγαπούμε την ανοικτή γνώση. Είμαστε μια τοπική ομάδα καθηγητών, χάκερς, προγραμματιστών, αντιπροσώπων της Πολιτείας και πολιτών που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το Ελληνικό τμήμα του Open Knowledge Foundation" αναφέρουν οι ιδρυτές του ΟΚFN στον νέο δικτυακό τόπο του παραρτήματος. Το ελληνικό OKFN επιχειρεί να συμβάλλει σε μία παγκόσμια μετάλλαξη ώστε η ελληνική γνώση να είναι διαθέσιμη και αξιοποιήσιμη από την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα.

Οι δραστηριότητες του ιδρύματος είναι οργανωμένες γύρω από ανεξάρτητες ομάδες εργασίας, τοπικές κοινότητες και έργα, που επικεντρώνονται στις διάφορες πλευρές της ανοικτής γνώσης, αλλά όλοι μαζί εμπνέονται από ένα κοινό όραμα σκοπών και αναπτύσσουν νέες πρακτικές όσον αφορά τις αλληλεπιδράσεις των ομάδων και τις σχετικές διαδικασίες.



ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ