ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση
  • Home
  • Νέα-Εκδηλώσεις
  • Νέα
  • Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα για χρηματοδότηση μονογραφιών στις Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες

Νέα

Share |

Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα για χρηματοδότηση μονογραφιών στις Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες

16/10/2009
74
Έρευνα για τη "Χρηματοδότηση Μονογραφιών στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες" διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Open Access Publishing in European Networks (OAPEN). Συγγραφείς/επιμελητές, χρηματοδότες και εκδότες καλούνται να εκτιμήσουν τον τρόπο χρηματοδότησης των βιβλίων ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και τις δυνατότητες που υπάρχουν να συνδυαστεί αυτός με χρηματοδοτικές ευκαιρίες για δημοσίευση με ανοικτή πρόσβαση.

Η έρευνα βασίζεται στην παρατήρηση ότι η έκδοση μονογραφιών (περιλαμβανομένων και των συλλογικών έργων) στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες συχνά βασίζεται σε επιπλέον οικονομικούς πόρους που προέρχονται από τους ίδιους τους συγγραφείς ή επιμελητές συλλογικών έργων, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις δεν αρκούν, συχνά, για να καλύψουν τα κόστη. Μέχρι σήμερα οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί προσφέρουν κυρίως χρήματα για την έντυπη έκδοση και βασίζουν τα χρηματοδοτικά τους μοντέλα στην παραδοσιακή αγορά για βιβλία. Ο συνδυασμός της ηλεκτρονικής έκδοσης ανοικτής πρόσβασης, η οποία προσφέρει ενισχυμένες δυνατότητες έρευνας σε δικτυακό περιβάλλον, με την έντυπη έκδοση προς πώληση, προσφέρει νέες δυνατότητες για διάχυση της έρευνας και αναγνωρισιμότητα του επιστημονικού έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να λάβουν μέρος στην έρευνα στον δικτυακό τόπο http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=GqUMvpUHKQ0zCQAXd5_2fDUg_3d_3d και να προωθήσουν την πρόσκληση σε όλους όσοι μπορεί να ενδιαφέρονται, επίσης, να συμμετέχουν.



Links: Open Access Publishing in European Networks (OAPEN)
Funding of Monographs in the Humanities and Social Sciences (HSS)
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ