ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση

Νέα

Share |

Συλλογές βιβλιοθηκών και online εκθέσεις στο TheEuropeanLibrary.org

29/05/2009
Europlibrary
Περισσότερες από 330 συλλογές από 38 εθνικές βιβλιοθήκες της Ευρώπης είναι πλέον διαθέσιμες, με δυνατότητες αναζήτησης και υποστηρικτικό υλικό σε 22 γλώσσες, στον νέο δικτυακό τόπο www.TheEuropeanLibrary.org. Ο δικτυακός τόπος αναπτύχθηκε ως κεντρικό σημείο πρόσβασης στο περιεχόμενο των εθνικών βιβλιοθηκών των ΕΕ και, στη συνέχεια, εξελίχθηκε με βάση σχόλια και συστάσεις των χρηστών.

Ο δικτυακός τόπος περιλαμβάνει περιεχόμενο σε όλα τα επιστημονικά πεδία με εφαρμογές web 2.0, ενώ εξειδικεύεται σε online εκθέσεις. Για παράδειγμα, η νέα έκθεση σχετικά με τους Ναπολεόντειους Πολέμους περιλαμβάνει περισσότερα από 200 σπάνια εκθέματα από τις εθνικές βιβλιοθήκες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Σερβίας. Στα τεκμήρια περιλαμβάνεται σπάνιο υλικό όπως ο Συνταγματικός Χάρτης της Γαλλίας (1814), σκίτσα του Φρανσίσκο Γκόγια (1810) και στρατιωτικοί χάρτες που απεικονίζουν τον σχεδιασμό των επιθέσεων του Ναπολέοντα.

Σημειώνεται πως η υπηρεσία αυτή του οργανισμού των ευρωπαϊκών εθνικών βιβλιοθηκών CENL (Conference of European National Librarians) παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε βιβλία, περιοδικά, συγγράμματα, οπτικοακουστικό και ψηφιακό υλικό από εθνικές βιβλιοθήκες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Αποτελεί δε τη βάση για την ψηφιακή βιβλιοθήκη για την επιστήμη και τον πολιτισμό της Ευρώπης Europeana.eu.


Πηγή: www.ekt.gr, με πληροφορίες από TheEuropeanLibrary.org

Links: TheEuropeanLibrary.org
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ