ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση

Νέα

Share |

Συμφωνία του OCLC και της Google για αναζήτηση περιεχομένου μέσω του διαδικτύου

10/06/2008
Oclc&google

Ο οργανισμός OCLC (Online Computer Library Center) και η Google υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής δεδομένων για τη διευκόλυνση της αναζήτησης συλλογών των βιβλιοθηκών μέσω των υπηρεσιών αναζήτησης της Google. Με βάση τη συμφωνία, οι βιβλιοθήκες που είναι μέλη του OCLC και συμμετέχουν στο πρόγραμμα Google Book Search μπορούν να μοιράζονται με την Google τα αρχεία τους που είναι στη βάση δεδομένων WorldCat ώστε να είναι εύκολη η αναζήτηση των συλλογών των βιβλιοθηκών μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.

Ο Chip Nilges, αντιπρόεδρος της Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του OCLC σε δήλωσή του αναφέρει: «Αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει τις βιβλιοθήκες, την Google και τον OCLC να παρέχουν στους ερευνητές το περιεχόμενο που επιθυμούν, τη χρονική στιγμή που το επιθυμούν μέσω του διαδικτύου. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και απήχησης των βιβλιοθηκών μέσω των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης και θα διευκολύνει την πρόσβαση στις συλλογές των βιβλιοθηκών μέσω της Google ή του δικτυακού τόπου WorldCat.org.»

Τα μεταδεδομένα των συλλογών της WorldCat θα είναι διαθέσιμα στην Google είτε μέσω του OCLC είτε μέσω των βιβλιοθηκών που είναι μέλη του προγράμματος Google Book Search.


Πηγή: Research Information

ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ