ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναζήτηση
  • Home
  • Νέα-Εκδηλώσεις
  • Νέα
  • Οδηγός για την υιοθέτηση πολιτικών ανοικτής πρόσβασης από τα ιδρυματικά αποθετήρια

Νέα

Share |

Οδηγός για την υιοθέτηση πολιτικών ανοικτής πρόσβασης από τα ιδρυματικά αποθετήρια

21/05/2008
Sc Sparc

Η SPARC και η Science Commons εξέδωσαν τον οδηγό με τίτλο "Open Doors and Open Minds: What faculty can do to ensure open access to their work through their institution". Στόχος του οδηγού είναι να βοηθήσει τους οργανισμούς στην υιοθέτηση πολιτικών που να εξασφαλίζουν τον κατά το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό απήχησης του επιστημονικού έργου τους. Το Τμήμα Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Harvard, υιοθέτησε τον περασμένο Φεβρουάριο παρόμοια πολιτική.  

Ο οδηγός περιλαμβάνει 10 βασικά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ένας οργανισμός τη διατύπωση άδειας που θα παρέχει ανοικτή πρόσβαση στο επιστημονικό έργο ενός οργανισμού.

Ο οδηγός είναι διαθέσιμος στο δικτυακό τόπο της SPARC στην ακόλουθη  διεύθυνση http://www.arl.org/sparc/publications/guides/opendoors_v1.shtml.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δράσεις που μπορούν να αναλάβουν οι χρηματοδότες σχημάτων ανοικτής πρόσβασης και σχετικά με τα δικαιώματα των συγγραφέων, επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της SPARC στη διεύθυνση: http://www.arl.org/sparc καθώς και τον δικτυακό τόπο της Science Commons στη διεύθυνση: http://www.sciencecommons.org/.


Πηγή: SPARC enews/May 2008

ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ